tirsdag 29. september 2009

De vokser....veldig!!

Som tidligere forklart så veide Sofie 184 gram og Sofus 156 gram da de ble født.
Jeg veier de hver dag, 2-3 ganger om dagen for å være sikker på at de får melk.
Selma fores 4-5 ganger om dagen (en av gangen er "nattmat"...). Tenker å gå ned til 4 måltider nå og slutte å stå opp om natten for å fore. Hun har tilgang til tørrfor hvis hun skulle bli sulten, men etter å ha fått servert andefett, kokt kylling og kjøtt, geitemelk og rå indrefilet den siste uka så tror jeg nok hun skal være VELDIG sulten for å spise tørrfor!

Tilbake til valpenes vekt. Jeg liker å "regne litt på ting" og sånn sett se ting i forhold til hverandre.
Med utgangspunkt i hvalpenes kropsvekt. Sofie veide ca 6% av Selmas kroppsvekt når hun ble født, Sofus ca. 5% Dvs. at en hund av stor størrelse (schæfer el.) skulle fått valper på 2 - 2,5 kg stykket....Altså er det lett å skjønne hvorfor det "bare" var 2 små der inne.....
I går kveld veide Sofie 289 gram og Sofus 232 gram. Altså en ganske heftig vektøking på 4 dager, nesten 12%.
De legger på seg i 20-30 gram om dagen. Mer og mer for hver dag som går. Sist døgn la Sofie på seg hele 34 gram!!! Mulig dette ikke høres særlig interessant ut for folk flest, men jeg er utrolig fasinert. Hvis jeg sitter en stund og ser på valpene er jeg overbevist om at jeg ser at de vokser!
Hvis de fortsetter i dette tempoet vil de veie rundt 10 kg. på ettårsdagen sin....
Pappa Willy er jo ikke en spesiellt stor gutt, så nå er jeg nesten bekymret for at Selma skal ha tatt seg en tur på egenhånd og møtt en kjekk sort labrador eller lignende....De har jo heller ingen krøller....de skal jo være pudler!!! Ok, etter å ha snakket med Mariann(Selmas oppdretter) igår fikk jeg vite at krøllene nok ikke kommer på et par uker enda uansett, men alikevel....

Her er de siste bilder av valpene...som dere ser så er det de gjør for tiden å..ja, nettopp SPISE!


2 kommentarer:

 1. 10 kilo.... hm, og 140 cm høy, da???? Jeg husker godt tilbake til mitt første valpekull. Ringte oppdretteren til tispen flere ganger om dagen, og hadde valpene dødd så mange ganger som jeg var redd for at de skulle, da hadde det vært en sensasjon. Men alt gikk bra. Og et stort under er det jo. Spennende å følge med, tenker det ikke blir gjort stort annet enn å forsikre seg om at alt er bra med mor og barn. Vi drar til Sverige i dag for å parre Mocca. Både skremmende og spennende.

  SvarSlett
 2. Du er morsom!!

  Puddelvalper ser ut som glatte seler leenge, så ikke vær redd:))

  Ta en titt på siden min og se, så kan du merke at de ser heelt like og glatte ut!

  Blir bra dette!!
  Klem:)

  SvarSlett