søndag 27. september 2009

En deilig søndag


Sent i går kveld var Selma klar til å la valpene være "alene hjemme" en liten stund. Vi gikk en 10 minutters kveldstur og det virket som om Selma syntes det var deilig å komme seg litt ut.
Natten har gått fint, jeg var oppe 3 ganger og så til Selma og de små. Ene gangen fikk Selma en liten luftetur og mat.
Selma har endel etterrier og graver mye. Et par ganger har valpene blitt grav ned og noen ganger har jeg funnet de liggende uten teppe under seg. Jeg har tenkt og tenkt for å finne ut hva som kan brukes som underlag som hun ikke klarer å grave opp. Løsningen ble en gammel ganske flat hodepute. Den passer perfekt i kassa og selvom Selma graver som en gal så klarer hun ikke brette den. Myk og god er den også å ligge på. Selma er en hund som absolutt vil ligge mykt. Helst skal hun ligge i et hjørene på sofaen oppå 4-5 sofaputer. Var litt redd for at det skulle bli for mykt slik at hun ikke merket at hun la seg på en av valpene, men dette ser ut til å gå fint.

Idag har Selma tatt flere turer ut av kassa mens valpene sover. Hun er en skikkelig mammadalt og vil alltid være i samme etasje som meg. Idag har hun stått i trappa og sett etter meg...et par ganger har hun vært nede og fått en kos før hun stormer opp igjen til sine små. Hun har også ligget i sofaen hos meg og fått kos. Valpekassa står i et hjørne i stua nettop fordi vi vil at Selma skal kunne nyte familielivet med oss men alikevel ha valpene sine i nærheten.


På formiddagen fikk Selma et veldig kjapt bad og føn. Mulig jeg tilegner Selma særdeles menneskelige følelser nå, men tenker at etter en fødsel må det da være deilig å få vasket av seg litt. En annen side av saken er jo den at hvis hun skal være i sofaen med meg så er det uaktuellt slik hun så ut/luktet så et lite bad ble det. Det virket faktisk som om Selma syntes dette var helt greit. Hun var rolig og omtrent som vanlig under seansen. Virket ikke stresset eller engstelig for sine små. Jeg gjorde dette mens det bare var hun og meg hjemme slik at hun var tryggest mulig på at valpene fikk ro. Valpene sov under hele badet og var rolige og trygge.

Etter badet la hun seg på puta ved siden av valpekassa og beundret sine søte små og sov faktisk en liten lur utenfor valpekassa.


Valpene legger på seg i et utrolig tempo nå, Sofie veier nå 241 gram og Sofus 201. Dvs. at Sofie har lagt på seg utrolige 34 gram og Sofus 31 gram på ett døgn!!!
Er rimelig sikker på at menyen Selma får servert flere ganger i døgnet fungerer :-)

Grådige små valper:

2 kommentarer:

 1. Kjekt at alt går så bra, "gammelmamma" blir stolt av den flinke moren, hehe, må jo skryte litt av vårt "produkt":))

  Men hun hadde jo en særdeles flink mamma selv, da, gode Molly`en, så tenker det ligger i genene?

  Håper du har hatt tid å titte på de fine bildene i Dagboken, er ikke mye anet å ta seg til i griseværet enn å bade og fotografere...
  Klem til dere og selvsagt Sema`en:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med valpene - og gratulerer med fin blogg!! Så flott med kamera der du kan følge med valpene selv om du må la de være alene noen timer, jeg tror jeg må ordne meg noe sånt når Mocca (forhåpentligvis) får valper. Håper vi sees på agilitytrening til våren en gang. Hilsen Wigdis

  SvarSlett